“Dizaino savaitgalis” Vilniaus „loftų“ kvartale [gegužės 20-23 d.].

Šių metų gegužės 20-23 d. Vilniuje, Ševčenkos g. 16 kvartale, antrus metus iš eilės vyks „Dizaino savaitgalis“. Jo metu 4000 kv.m. užimančiose erdvėse bus surengta per 50 renginių, skirtų šiandienos Lietuvos ir pasaulinėms dizaino tendencijoms pristatyti.

„Sugrįžtame sustiprėję dalyvių ir erdvių skaičiumi bei geografija. Pristatysime ne tik tai, ką turime įdomiausio Lietuvos dizaino scenoje, bet ir tai, kas yra šiandien demonstruojama tarptautiniuose dizaino forumuose. Pavyzdžiui, Vilnių aplankys ekspozicijos rodytos šiųmetinėje Milano dizaino savaitėje. Publika turės proga susipažinti su per kelis dešimtmečius kultiniais dizaino srityje tapusiais prekių ženklų objektais,“– sako viena renginio idėjos sumanytojų ir įgyvendintojų Dalia Mauricaitė.

„Dizaino savaitgalis“ neapsiribos vien dizaino pristatymais. Veiksmas loftų kvartale gegužės 20-23 d. vyks dieną ir naktį, čia įsikurs meno kolektyvai ir galerijų atstovai, buvusiose pramoninėse patalpose menininkai kurs garso ir šviesos instaliacijas, vyks loftų kvartale jau įprastais tampantys elektroninės muzikos vakarėliai.

„Į Ševčenkos g. 16 kvartalą sutraukiant dizainerius, menininkus ar tiesiog aktyvius besidominčius žmones norime pakreipti besiformuojančio kvartalo specifiką kūrybos link. Tikime, kad Naujamiesčio loftai gali tapti vieta, kur vyksta bendravimas, gimsta ir yra įgyvendinamos idėjos – iš dalies formuojasi Lietuvos kūrybinės industrijos tradicija,“- sako renginio organizatorė.

„Dizaino savaitgalio“ organizatoriai yra Ševčenkos g. 16a įsikūrusi dizaino studija „Contraforma“ ir interjero dizaino studija-parduotuvė „Daiktų viešbutis“. „Dizaino savaitgalis“ yra nepriklausoma renginio „Dizaino savaitė“ dalis.

Loftų kvartale T.Ševčenkos g. 16a, Vilniaus Naujamiesčio rajone, savo darbo studijas ir gyvenamąsias erdves jau turi apie 120 dizainerių, menininkų, architektų ir kitų kūrybinės industrijos atstovų.

PLANUOJAMI RENGINIAI: 1.„Corian day“. Specialiai šiam renginiui į Lietuvą atvyksta tarptautinė dizaino paroda „40 Years- 40 designers”. 40 žinomų pasaulio dizainerių sukūrė įvairius dizaino objektus iš „Dupont Corian“ medžiagos; 2.„Materijos virtuvei“ – pasaulinio garso medžiagų ir produktų gamintojai susibūrė unikaliam projektui. Autorinio dizaino realių gabaritų virtuvės ir valgomojo zona atskleidžia medžiagų panaudojimo galimybes ir laužo stereotipus apie virtuvės zoną; 3.„Contraforma in wood“. Naujos baldų dizaino studijos „Contraforma“ kolekcijos pristatymas.; 4.”Dizaino aukcionas”. Žymių Lietuvos dizainerių unikalių darbų aukcionas. 5.„Dizaino turgus“. Jaunų Lietuvos dizainerių daiktų pristatymas-mugė; 6.„Hotel of things“. Naujos dizaino aksesuarų kolekcijos pristatymas; 7.„Design food“. „Maisto dizainą“ kurs Lietuvos dizaineriai. 8.Juozo Brundzos autorinių dizaino objektų pristatymas. LTD Studio; 9. Šviesos Magija. „Šviesos studijos“ instaliacija; 10.Architektūros studijos „Plazma“ retrospektyvinė paroda; 11.paroda „ Intencijos“. Galerija „Gaidys“; 12.TEMA. Šviesos ir garso šou; 13.Baltarusijos progresyvaus taikomojo meno ir dizaino paroda. galerija Y [Minskas]; 14.„Design Spot“. Rekreacinė zona; 15.Tryliktas Loftas. Konceptualus lofto interjeras; 16.Kūrybinio kolektyvo „Vienasdu“ paroda. Vienas Du; 17.FAB kolekcija. Geriausių italų dizaino kompanijų pristatymas; 18.studijos DADADA dizaino smulkmenų kolekcijos pristatymas; 19.Le MUSE naujos vasaros drabužių kolekcijos pristatymas; 20.NOT A SHOP kūrybinės dirbtuvės; 21.GRAFFITY paroda; 22.Festivalio „Kino pavasaris“ trumpametražių filmų peržiūra.

Daugiau informacijos ateityje ieškokite www.contraforma.com

fb-share-icon

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.