Vilniuje koncertuos nesiliaujantys stebinti „Aukcyon“

Rugsėjo 15 d., po šešerių metų pertraukos, Vilniuje, klube „Pramogų bankas“, Pamėnkalnio g. 7 / A. Stulginskio g. 8 koncertuos viena įdomiausių grupių iš Sankt Peterburgo – „Aukcyon“.

Tai jau ketvirtoji kolektyvo viešnagė Lietuvoje (pirmasis koncertas vykęs dar festivalyje „Lituanica-87“), neskaičiuojant grupės lyderio Leonido Fiodorovo solinių pasirodymų su kitais atlikėjais.

Grupė susibūrė praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio pradžioje, ji patyrė begalę netikėtų kūrybinių permainų, o muzikos stilius išgyveno sudėtingą evoliuciją: nuo tuo metu populiaraus post-pankroko, ska, regio, Rytų Europos ir Artimųjų Rytų folkloro ir džiazo iki visiškai savito stiliaus ir skambesio.

„Aukcyon“ yra išleidę daugybę išskirtinių albumų, „fiksuojančių“ tam tikrą kūrybinį laikmetį, nevengia eksperimentuoti ne vien instrumentais, kuriant ir koncertuojant grupei talkina žinomi Rusijos bei pasaulio menininkai: keli albumai išleisti drauge su Aleksejumi Chvostenka (amžiną jam atilsį), kontrobosininku Vladimiru Volkovu (galiausiai nuolat pasirodančiu su „Aukcyon“), JAV muzikantais Antoniu Medeski, Marku Ribotu ir kitais.

Grupėje nuolat groja apie 10 muzikantų, bemaž orkestras.

Labai gražius dainų tekstus kuria „Aukcyon“ muzikantas Dmitrijus Ozerskis, taip pat grupės šoumenas Olegas Garkuša, muzikantas ir dainininkas Leonidas Fiodorovas, pasitaiko ir kitų žinomų poetų eilių.

Daugelis „Aukcyon“ atlikėjų rengia savarankiškus poezijos, teatro bei muzikinius projektus bei juose dalyvauja.

Bilietus į koncertą galima įsigyti:
http://www.savasalus.lt/lt/auctyon.html; parduotuvėje „Savas alus“, Giedraičių 85-211, Vilnius, ir koncerto dieną klube „Pramogų bankas“, Pamėnkalnio g. 7 / A. Stulginskio g. 8.

fb-share-icon

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.