Lietuvos ir Lenkijos regio sandrauga: „Ministry of Echology“ ir „Paprika Korps“ koncertas

Internetinis alternatyvios kultūros žurnalas „Ore.lt“ ir „Kala soundsystem“ liepos 23 d. (antradienį), baro „Artistai“ kiemelį, Šv. Kazimiero g. 3, Vilniuje vienam vakarui skelbia „Rzeczpospolita reggae connection“ teritorija.

 

Nors Lietuva ir Lenkija turi daugiau nei 200 metų bendros valstybės istoriją, tikromis draugėmis šios kaimynės taip niekada ir netapo. Iki šiol lietuviai mėgsta pašiepti lenkus ir piktinasi, kai šie eilinį kartą primena, jog „Wilno nasze“. Tuo tarpu lenkams lietuviai atrodo maži ir nereikšmingi buvę rusai iš Rytų. Daugeliui lietuvių patriotų neskanus bendrą Lietuvos ir Lenkijos valstybę apibūdinęs pavadinimas „Rzeczpospolita“ (lietuviškai Žečpospolita, išvertus iš lenkų kalbos – „sandrauga“) ypač tinka grupių „Paprika Korps“ iš Lenkijos ir „Ministry of Echology“ iš Lietuvos bendram koncertui Vilniuje.

 1996-aisiais Opolės miestelyje susikūrę „Paprika Korps“ Lietuvos regio bendruomenei jau gerai pažįstami – pirmą kartą Vilniuje jie koncertavo prieš keliolika metų, o vėliau pakeliui į Suomiją arba Rusiją lankėsi dar kelis kartus. Kai kurie Vilniaus klubai ir barai, kur vyko koncertai, jau nebeegzistuoja, pasikeitė ir rastamanų karta, tačiau „Paprika Korps“ ir vėl atkeliauja su savo pulsuojančiu reggae/dub skambesiu. Grupė iš Silezijos yra vienas daugiausiai koncertuojančių Lenkijos kolektyvų – pastaraisiais metais jie sugrojo virš 200-ies koncertų 20-yje Europos šalių.

 „Paprika Korps“ nėra tradicinio regio grupė, jų muzikoje juntama ryški dub ir pankroko stilių įtaka, o tekstuose nėra šiam žanrui būdingos religinės tematikos ar marihuanos garbinimo. Vietoje to, nagrinėjamos žmogaus vietos industriniame pasaulyje temos, jo santykis su supančia aplinka. 6 albumus įrašę „paprikos“, koncertuose ypatingą dėmesį skiria skambesiui, kurį užtikrina prieš kelis metus iš Olandijos grįžęs ir prie grupės prisijungęs Kuba.

 Ypatingą dėmesį gyvam skambesiui skiria ir vilniečiai „Ministry of Echology“, vasaros pradžioje priminę apie save singlu „Laikas meilei“, įrašytu kartu su vienu kolektyvo įkūrėjų, šiuo metu Londone garso įrašinėjimo meną studijuojančiu, Eazystyle MC. Grupės koncertuose prie pulto nuolat darbuojasi „Kala soundsystem“ garso ir efektų specialistai.

 Nors 2009-aisiais susibūrusi „aidų ministerija“ iki šiol nėra išleidusi nė vieno albumo, jų pavadinimą žino visi, kuriuos bent truputį užkabina regio vibracijos. Kiekvienas „ministrų“ koncertas – nuoširdus muzikantų ir klausytojų bendravimas, šypsenos ir ritmai, verčiantys kilnoti kojas. Šiemet „Ministry of Echology“ pamatysite festivaliuose „Tundra“, „WTFest“, „Yaga“, „Varom“, „Satta Outside“, tačiau jei nori pamatyti jų solinį pasirodymą – ateik į „Artistų“ kiemelį.

 Vakarą pradės ir jo garso takeliu pasirūpins selektoriai Ras Teodor ir Jah Likkle iš jau minėtos „Kala Soundsystem“.

 Pigesnę vizą į Lietuvos-Lenkijos regio sandraugą gali įsigyti kavinėje „Šv. Vieta“, Šv. Ignoto 12. Koncerto dieną prie įėjimo viza kainuos dvigubai brangiau.

Internete:

„Facebook“ renginys > https://www.facebook.com/events/502455909826425

„Ministry of Echology“ > www.reggae.lt/moe

„Ministry of Echology“ > www.youtube.com/watch?v=U6aEyGwW-Ro

„Paprika Korps“ > www.karrot.pl/paprikakorps

„Paprika Korps“ video > www.youtube.com/watch?v=5od6wbf1IA0

„Kala Soundsystem“ > https://www.facebook.com/kalasoundsystem

„Ore.lt“ > www.ore.lt

fb-share-icon

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.