2010 m. Lietuvos vyno čempionato nugalėtojai

Šiemet čempionatui pateikta 219 pavadinimų vyno. Daugiausia sausų raudonųjų – 112, baltųjų – 66, putojančių ir natūraliai saldžių – po 16, 7 rožiniai ir tik 2 likeriniai vynai.Taip pat buvo varžomasi ir tarp Lietuvos vyndarių asociacijos narių pagamintų vynų. Kartu su „Anykščių vynu“ ir „Voruta“ jų buvo 15. Kaip ir ankstesniais metais, medaliai skirti vynams, įvertintiems 86-iais ir daugiau balų: aukso – 90 ir daugiau; sidabro – 88 ir 89 balai; bronzos – 86 ir 87 balai.

Šių metų varžybos vyko pagal jau nusistovėjusias taisykles, vynus vertino geriausi Lietuvos vyno žinovai: Arūnas Starkus, Gintautas Jašinskas, Orentas Leitonas, Stasas Smolskis, Nauris Našlėnas, Tadas Abišala, Mindaugas Paliukas, Rasa Sužiedelienė,  po vieną ar dvi sesijas jiems talkino Mindaugas Jurkynas, Laimonas Gryva, Jurga Karinauskaitė, Linas Vaitulevičius, Arminas Darasevičius, Žydrūnas Krapukaitis, žurnalistės Beatričė Laurinavičienė ir Jūratė Sprindžiūnaitė.

Vertinant lietuviškus vynus dar prisijungė Lietuvos gamintojų ir Lietuvos vyndarių asociacijos atstovai: Vilma Vanagienė („Anykščių vynas“), Linas Čaplikas („Itaina“), Vidmantas Trepkus („Alita“), Raimundas Nagelė (Lietuvos vyndarių asociacija ir Algirdas Lungis (Lietuvos vynininkų  asociacija).

Finalas

Į finalą buvo atrinkti vynai, kurie parengiamajame ture gavo 89 ir daugiau balų. Keturiose  kategorijose tokių vynų iš viso buvo 78. Finalai vyko baltųjų, raudonųjų, natūraliai saldžių ir putojančių vynų kategorijose.

Šiai metais degustuotojai vynus vertino gana saikingai, nelabai žavėjosi atskirais vynais, tad geriausiųjų balai buvo labai artimi (net dvylika raudonųjų vynų surinko po 91 balą). Todėl čempionato organizatoriai nusprendė „Grand Prix“ šiemet neskirti nė vienoje kategorijoje.

Rožinio vyno kategorijoje nė vienas vynas nebuvo įvertintas 89 balais, tad šioje kategorijoje nebuvo finalo. Nugalėtoju paskelbtas „Masciarelli Rosado delle Colline Teatine IGT“, parengiamajame ture įvertintas 88 balais.

Likerinių vynų kategorijoje varžėsi tik du vynai, parengiamajame ture įvertinti 91 ir 90 balų, tad finalo nebuvo, o aukso medaliai jiems pripažinti pagal parengiamojo turo įvertinimus.

Finalai vyko natūraliai saldaus ir putojančio vyno kategorijose, nors abiejose varžėsi tik po penkis vynus. Tarp saldžiųjų buvo užfiksuotos visiškos lygiosios, visi penki vynai patvirtino pradinius aukštus balus ir pelnė aukso medalius. Šiame konkurse didžiausią staigmeną pateikė įmonės „Mediato“ saldžiųjų vynų pasisekimas. Dėl „Tokaji Aszú“ dar buvo viskas aišku, tačiau kiti du tikrai maloniai nustebino.

Putojančių vynų finale varžėsi beveik vien šampanai, į jį prasibrovė tik viena ispaniška cava. Nors namuose (Ispanijos vyno gidas „Guia Penin“) ir vertinama daugiau nei 90 balų, pas mus ji turėjo nusileisti šampanams.

Didžiausias konkursas vyko baltojo ir raudonojo sauso vyno kategorijose. Lyginant paraiškas su finalininkų sąrašu, galima daryti išvadas ar bent pamatyti vertintojų simpatijas tam tikriems vyno stiliams ar vynuogių veislėms.

Net paviršutiniškas baltųjų vynų vertinimų palyginimas leidžia daryti vieną gana džiugią išvadą: nebuvo akivaizdžiai neįvertintas koks nors žinomas vynas ar, atvirkščiai, kuris nors ne visai pelnytai iškeltas. Gal tik finale atsiradęs „Yellow Tail Chardonnay“ atrodė ne visai savo rogėse. Visi kiti daugiau ar mažiau gavo tai, ko buvo verti.

Raudonųjų konkurse, kaip ir kiekvienais metais, keletas vynų buvo nepelnytai nuvertinti. Pirmiausia tai mano mėgstamas Riochos avangardas „Marques de Caceres MC“ ir nuolatos neįvertinami Toskanos vynai , pavyzdžiui, „Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico“. O štai Pietų Italijos „Primitivo“ pas mus sulaukia kartais ir ne visai pelnytų aukštų vertinimų.

Kiek ir kokių medalių gavo atskirų importuotojų vynai

Eil. Nr. Platintojas (importuotojas, gamintojas) Vynų skaičius Aukso Sidabro Bronzos Iš viso medalių
1 Bacchus & Co 12 1 6 3 10
2 Bennet Distributors 24 8 10 7 24
3 Baltic Wine & Spirits 24 0 6 16 22
4 Eugesta 14 2 6 3 11
5 Liviko 25 7 9 9 25
6 Mediato 25 6 10 7 23
7 Mineraliniai vandenys 25 14 6 4 24
8 Prike 14 3 7 4 14
9 Sanitex 12 3 4 2 9
10 Viksas 3 1 2 0 3
11 Vyno centras (Pajūrio Gabija) 9 3 2 2 7
12 Vyno eksportas (La Cave) 4 1 1 2 4
13 Vyno klubas 23 10 6 4 20
14 Itaina (Kaunas) 1 0 0
15 Alita (Alytus) 2 1 1

Daugiausia aukso medalių surinko „Mineraliniai vandenys“ – net  14 (iš 24), po jų liko „Vyno klubas“, šiais metais pelnęs tik 10 auksinių apdovanojimų. „Bennet distributors“ ir „Liviko“ gavo atitinkamai aštuonis ir septynis aukso medalius, „Mediato“ – šešis.

Visi „Bennet distributors“ ir „Liviko“ įmonių pateikti vynai iškovojo medalius. Per dvidešimt medalių gavo „Mediato“, „Baltic Wine & Spirits“ ir jau minėti „Mineraliniai vandenys“. „Baltic Wine & Spirits“ bendrovė siekė pasižymėti tarp pigių, bet gana gerų vynų, todėl jų pateiktame sąraše vyravo vynai iki 30–35 litų. Beveik visi jie ir buvo įvertinti sidabro ar bronzos medaliais (89–86 balais).

Iš viso tik 20 vynų liko be medalių. Taigi firmos atsakingai parinko vynus vertinimui. Kita vertus, sprendžiant pagal paraiškas, platintojai siekė skirtingų tikslų: vieni vylėsi laimėti „Grand Prix“, ir kuo daugiau, kiti norėjo daugiau aukso medalių atskirose kategorijose, treti pasiūlė įvertinti tarp vartotojų populiarius žemesnės kainos vynus.

Geriausios vyninės ir Geriausio kainos ir kokybės santykio konkursas

Praeitais metais įsteigtos dvi naujos nominacijos – Geriausios vyninės ir Gero kainos ir kokybės santykio – buvo pripažintos ir šiais metais.

Geriausios vyninės konkursą laimėjo dvi vyninės, kurių vynai iškovojo po keturis aukso medalius. Tai Italijos vyninė „Feudi di San Marzano“ ir vyno pramonės susivienijimas „Concha y Toro“.

Geriausio kainos ir kokybės santykio konkurse sudarytas vynų, kurių mažmeninė kaina neviršija 35 litų, dešimtukas. Jame visi vynai, įvertinti nuo 88  iki 91 balo. Pastarieji pateko į sąrašą tik nesant geriau įvertintų. Neabejotinas sąrašo lyderis – aukso medaliu įvertintas raudonasis vynas „Castano Hecula Yecla DO 2006“ (Ispanija, „Bennet Distributors“). Visas dešimtukas kartu su medalininkais pateikiamas žemiau.

Lietuviško vyno konkursas

Jau praėjusiame čempionate kvietėme dalyvauti Lietuvos vyno gamintojus. Tada dalyvavo Kauno „Itaina“ ir Alytaus „Alita“. Šįmet šie gamintojai taip pat dalyvavo, o bendrame putojančiojo vyno konkurse „Alitos“ klasikinis baltasis pelnė bronzos medalį ir geriausio lietuviško putojančio vyno vardą.

Be lietuviškų putojančių vynų, šiais metais čempionate dalyvavo ir „Anykščių vyno“ juodųjų serbentų „Voruta“, o su juo varžėsi net 14 Lietuvos vyndarių asociacijos narių pagamintų vynų. Šiame konkurse buvo ir vynuogių, ir vaisių vynų, ir sausų, ir saldžių. Degustuotojus ir čempionato rengėjus maloniai nustebino gana aukšta daugelio pateiktų vynų kokybė.

Pirmoji vieta atiteko Raimundo Nagelės „Juodųjų serbentų“ sausam vynui. Antrąją ir trečiąją vietas pasidalino aviečių vynas „Aistra“ (Vyndario Česlovo sodyba) ir Daliaus Marcinkevičiaus juodųjų serbentų vynas „Gimtinė“. Abu pastarieji vynai – saldūs.

Nepaisant nežymių trūkumų, čempionatas vyko sklandžiai, ir galima tikėtis, kad kitais metais pasieksime dar aukštesnį lygį su naujais, nepriklausomais vertintojais. Iš visos širdies linkiu tai padaryti naujam komisarui.

2010 m. Lietuvos vyno čempionato nugalėtojai

GERIAUSIA VYNINĖ

Feudi di San Marzano (Italija). Platintojas – „Mineraliniai vandenys

Concha y Toro (Čilė). Platintojas – „Bennet distributors“

BALTIEJI VYNAI, aukso medalių laimėtojai

Pavadinimas Platintojas Šalis (A->Z) Apdova-nojimas
Yellow Tail Reserve Chardonnay 2007 Sanitex Australija Aukso m.
Huber Riesling „Terrassen“ 2007 Vyno centras Austrija Aukso m.
Baron Philippe De Rothschild Maipo Escudo Rojo Casablanca Valley 2008 Mineraliniai vandenys Čilė Aukso m.
Marques de Casa Concha Chardonnay 2007 Bennet distributors Čilė Aukso m.
Condesa Eylo DO Rueda 2009 Viksas Ispanija Aukso m.
Enate Gewurztraminer Somontano DO 2009 Mineraliniai vandenys Ispanija Aukso m.
Masciarelli Marina Cvetic Chardonnay Colline Teatine  IGT 2006 Vyno klubas Italija Aukso m.
H.Bourgeois Blanc Le MD De Bourgeois Sancerre AOC   2008 Vyno klubas Prancūzija Aukso m.
H.Bourgeois Petit Bourgeois Sauvignon Blanc Loire Valley VdP     2008 Vyno klubas Prancūzija Aukso m.
Hugel Jubilee Gewurztraminer Alsace AOC 2006 Mineraliniai vandenys Prancūzija Aukso m.
Dr. Burklin-Wolf Ruppertsberger Gaisbohl Riesling Spaetlese trocken QmP Pfalz 1999 Mineraliniai vandenys Vokietija Aukso m.
Dr. Burklin-Wolf Ruppertsberger Riesling trocken QmP Pfalz 2008 Mineraliniai vandenys Vokietija Aukso m.

RAUDONIEJI VYNAI, aukso medalių laimėtojai

Pavadinimas Kaina,

platintojas

Šalis Apdova-nojimas
Joffre e Hijas Premium Malbec Valle de Uco 2005 Vyno klubas Argentina Aukso m.
Valentin Bianchi Enzo Bianchi San Rafael – Mendoza 2005 Mineraliniai vandenys Argentina Aukso m.
Rosemount EstatesShow Reserve GSM Mc Laren Vale 2004 Mineraliniai vandenys Australija Aukso m.
Salomon Estate Finniss River Shiraz South Australia 2007 Vyno klubas Australija Aukso m.
Carmen Reserve Cabernet Sauvignon  2005 Liviko Čilė Aukso m.
Carmen Reserve Merlot 2005 Liviko Čilė Aukso m.
Montes Purple Angel Colchagua Valley   2005 Eugesta Čilė Aukso m.
Santa Carolina Carmenere Reserva 2008 Prike Čilė Aukso m.
Torres Manso de Velasco 2006 Bennet distributors Čilė Aukso m.
Vina Concha y Toro Don Melchor 2005 Bennet distributors Čilė Aukso m.
Vina Concha y Toro Marques de Casa Concha Cabernet Sauvignon Maipo Valley 2006 Bennet distributors Čilė Aukso m.
Vina Concha y Toro Terrunyo Carmenere 2006 Bennet distributors Čilė Aukso m.
Vina Ventisquero vertice Syrah Colchagua valey Apalta vineyards 2005 Sanitex Čilė Aukso m.
Vina Ventisquero Pangea Syrah Colchagua valey Apalta vyneyards 2006 Sanitex Čilė Aukso m.
Albet I Noya Reserva Marti Penedes DO 2006 Mineraliniai vandenys Ispanija Aukso m.
Castano Hecula Yecla D.O. 2006 Bennet distributors Ispanija Aukso m.
Castillo Perelada Finca Malaveina Emporda DO 2006 Mediato Ispanija Aukso m.
Marques de Caceres Gaudium Reserva Rioja DOCa 2004 Liviko Ispanija Aukso m.
Muga Seleccion Especial Rioja DOCa Reserva Eugesta Ispanija Aukso m.
Remírez de Ganuza Reserva Rioja DOCa 2004 Vyno centras Ispanija Aukso m.
Torres Atrium Cabernet Sauvignon Penedes DO 2006 Bennet Distributors Ispanija Aukso m.
Torres Salmos Priorat DOCa 2007 Bennet distributors Ispanija Aukso m.
Remírez de Ganuza Gran Reserva Rioja DOCa 2001 Vyno centras Ispanija Aukso m.
Valduero Bodegas Arbucala Toro DO 2005 Liviko Ispanija Aukso m.
Farnese Edizione 08 Cinque Autoctoni VdT 2006 Mineraliniai vandenys Italija Aukso m.
Feudi di San Marzano Sessantanni Old Vines Primitivo di Manduria DOC 2006 Mineraliniai vandenys Italija Aukso m.
Feudi di San Marzano „Sud” Negroamaro Salento IGT 2008. Mineraliniai vandenys Italija Aukso m.
Feudi di San Marzano Negroamaro „F” Salento IGT 2007 Mineraliniai vandenys Italija Aukso m.
Feudi di San Marzano „Sud” Negroamaro Salento IGT 2008 Mineraliniai vandenys Italija Aukso m.
Menhir Primitivo Manduria DOC 2007 Bacchus Italija Aukso m.
Rocca Delle Macie Roccato Toscana IGT 2004 Liviko Italija Aukso m
Robertson Wolkloof Shiraz 2006 Prike PAR Aukso m.
Esporao Reserva Tinto Alentejo DOC 2004 Mediato Portugalija Aukso m.
Bernard Magrez La Croix de L’Esperance Saint Emilion AOC 2003 Liviko Prancūzija Aukso m.
Chateau du Cedre Le Cedre Cahors AOC 2005 Vyno klubas Prancūzija Aukso m.

PUTOJANTYS, aukso medalių laimėtojai

Pavadinimas Platintojas Šalis (A->Z) Apmova-nojimas
Champagne Auge Pere & Fils Premier Cru Brut Vyno eksportas Prancūzija Aukso m.
Champagne Duval Leroy Vintage  1999 Vyno klubas Prancūzija Aukso m.
Champagne Mailly Grand Cru Brut Millesime 2002 Mediato Prancūzija Aukso m.

SALDIEJI, aukso medalių laimėtojai

Pavadinimas Platintojas Šalis (A->Z) Apdova-nojimas
Azienda Agricola Pra Reccioto delle Fontane Soave DOCG 2003 Vyno klubas Italija Aukso m.
Chartreuse de Chateau Coutet Sauternes AOC 1998 Mineraliniai vandenys Prancūzija Aukso m.
Tokaj Kereskedőház Tokaji Aszú 5 puttonyos 2002 Mediato Vengrija Aukso m.
Tokaj Kereskedőház Prémium Cuvée sweet 2007 Mediato Vengrija Aukso m.
Blue Nun Riesling Eiswein QmP 2007 Mediato Vokietija Aukso m.

PASTIPRINTI, aukso medalių laimėtojai

Pavadinimas Platintojas Šalis (A->Z) Apdova-nojimas
Emilio Lustau Pedro Ximenez „San Emilio“ Solera Reserva Jerez DO Vyno klubas Ispanija Aukso m.
Barbeito Madeira Wine Island Rich DOC Vyno klubas Portugalija Aukso m.

Gero kainos ir kokybės santykio dešimtukas

Pavadinimas Rūšis Platintojas Šalis Apdova-

nojimas

Castano Hecula Yecla DO 2006 Raudonasis sausas Bennet distributors Ispanija Aukso m.
Torres Atrium Cabernet Sauvignon Penedes DO 2006 Raudonasis sausas Bennet distributors Ispanija Aukso m.
Feudi di San Marzano „Sud” Negroamaro Salento IGT 2008 Raudonasis sausas Mineraliniai vandenys Italija Aukso m.
Condesa Eylo D.O. Rueda 2009 Baltasis sausas Viksas Ispanija Aukso m.
Santa Carolina Chardonnay Reserva 2008 Baltasis sausas Prike Čilė Sidabro m.
Tokaji Kereskedőház Furmint Dry  2009 Baltasis sausas Mediato Vengrija Sidabro m.
Masciarelli Rosado delle Colline Teatine IGT 2009 Rožinis Vyno klubas Italija Sidabro m.
Prunoto Moscato d’ Asti DOC 2009 Putojantis saldus Mineraliniai vandenys Italija Sidabro m.
Tokaji Kereskedőház Muskotály semi sweet 2009 Baltasis pusiau saldus Mediato Vengrija Sidabro m.
Trivento Natural Dulce Blanco NV Baltasis saldus Baltic Wine & Spirits Argentina Sidabro m.

Geriausias lietuviškas putojantis vynas

Pavadinimas Gamintojas
Alita klasikinis briutas Alita

Geriausi lietuviški uogų, vaisių vynai

Pavadinimas Gamintojas Vieta
Raimundo Nagelės „Juodųjų serbentų“ Raimundas Nagelė I vieta
Vyndario Česlovo sodyba „Aistra“ (aviečių vynas) Česlovas Ramoška II vieta
Daliaus Marcinkevičiaus „Gimtinė“ (juodųjų serbentų vynas) Dalius Marcinkevičius II vieta

BALTIEJI, sidabro medalių laimėtojai

Pavadinimas Platintojas Šalis A->Z Apdova-nojimas
Las Moras Chardonnay Reserve 2008 Bennet distributors Argentina Sidabro m.
Carta Vieja Reserve Chardonnay 2003 Liviko Čilė Sidabro m..
Yali Gran Reserve Chardonay 2006 Sanitex Čilė Sidabro m.
Yali Reserve Chardonay 2008 Sanitex Čilė Sidabro m.
Montes Sauvignon blanc Casablanca-Curico Valley 2009 Eugesta Čilė Sidabro m.
Santa Carolina Chardonnay Reserva 2008 Prike Čilė Sidabro m.
Chateau Mukhrani Rkatsiteli 2007 Eugesta Gruzija Sidabro m.
Luis Canas fermentado en Barrica Rioja DOCa 2008 Viksas Ispanija Sidabro m.
Torres Milmanda Conca de Barbera DO 2007 Bennet distributors Ispanija Sidabro m..
Val de Vid Rueda DO 2009 Viksas Ispanija Sidabro m.
Planeta Cometa Bianco Sicilia IGT 2005 Vyno klubas Italija Sidabro m.
Tramin Pinot Grigio DOC 2008 Mediato Italija Sidabro m.
Chateau Ste. Michelle Chardonnay 2008 Baltic Wine & Spirits JAV Sidabro m..
Irony Chardonnay Napa Valley 2006 Bennet distributors JAV Sidabro m.
Spier Chardonnay Private Collection 2008 Liviko PAR Sidabro m.
Domaine de Guillaman Colombard Ugni Blanc VdP Cotes du Gascogne 2009 Bacchus Prancūzija Sidabro m.
Louis Jadot Bourgogne Couvent Des Jacobins Blanc AOC 2007 Liviko Prancūzija Sidabro m.
Thomas Barton Reserve Graves AOC 2006 Prike Prancūzija Sidabro m.
Tokaji Furmint Dry 2009 Mediato Vengrija Sidabro m.
Selbach-Oster Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spaetlese QmP trocken 2007 Mineraliniai vandenys Vokietija Sidabro m.

RAUDONIEJI, sidabro medalių laimėtojai

Pavadinimas Platintojas Šalis A->Z Apdova-nojimas
Finca Flichman Expresiones Malbec-Cabernet Sauvignon Reserve 2007 Mediato Argentina Sidabro m.
Finca Flichman Paisaje de Barrancas 2006 Mediato Argentina Sidabro m..
Las Moras Cabernet Sauvignon Shiraz Reserve 2007 Bennet distributors Argentina Sidabro m.
Brown Brothers Shiraz 2007 Prike Australija Sidabro m.
Green Point Shiraz 2004 Prike Australija Sidabro m.
Yellow Tail Shiraz 2008 Sanitex Australija Sidabro m.
Yellow Tail Reserve Shiraz 2007 Sanitex Australija Sidabro m.
Canepa Reserva Carmenere 2008 Baltic Wine & Spirits Čilė Sidabro m.
Canepa Finisimo Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2007 Baltic Wine & Spirits Čilė Sidabro m..
Montes Reserva Cabernet Sauvignon Colchagua Valley   2007 Eugesta Čilė Sidabro m.
Santa Carolina Carmenere Reserva 2008 Prike Čilė Sidabro m.
Torres Cordillera Carinena 2005 Bennet distributors Čilė Sidabro m..
Castano Coleccion Cepas Viejas Yecla DO 2005 Bennet distributors Ispanija Sidabro m.
Castillo Perelada 5 Fincas Reserva Emporda DO 2005 Mediato Ispanija Sidabro m.
Castillo Perelada 3 Fincas Crianza Emporda DO 2007 Mediato Ispanija Sidabro m.
Castillo de Jumilla Divus Jumilia DO 2007 Vyno centras Ispanija Sidabro m.
Chivite Gran Feudo Edicion Reserva Vinas Viejas Navara DO 2004 Bennet distributors Ispanija Sidabro m.
Ercavio Tempranillo Roble Castilia Vinos de le Tierra 2007 Vyno klubas Ispanija Sidabro m.
Marques De Caceres Gran Reserva Rioja DOCa 2001 Liviko Ispanija Sidabro m..
Palacio del Conde Gran Reserva Valencia DO  2003 Liviko Ispanija Sidabro m.
RibaGuda Crianza Rioja DOCa 2005 Vyno centras Ispanija Sidabro m.
Senorio de Los Llanos Gran Reserva La Mancha DO 2002 Mediato Ispanija Sidabro m..
Torres Celeste Ribera Del Duero DO 2006 Bennet distributors Ispanija Sidabro m.
Fattoria Aldobrandesca Vie Cave Maremma Toscana IGT 2006 Mineraliniai vandenys Italija Sidabro m.
Menhir Quota 29 Primitivo IGT Salento 2008 Bacchus Italija Sidabro m.
Menhir N.Zero Negroamaro IGT Salento 2008 Bacchus Italija Sidabro m.
Prunotto Mompertone Monferrato DOC 2007 Mineraliniai vandenys Italija Sidabro m.
Renzo Masi Chianti Riserva Rufina DOCG 2005 La Cave Italija Sidabro m..
Tenuta di Sesta Brunello di Montalcino DOCG  2004 Mediato Italija Sidabro m.
Nobilo Regional Collection Merlot  2006 Liviko N. Zelandija Sidabro m.
Spier Shiraz Private Collection 2007 Liviko PAR Sidabro m.
Antinori Marchese Antinori Chianti Classico Riserva DOCG. 2005 Mineraliniai vandenys Italija Sidabro m.
Columbia Crest Two Vines Shiraz 2005 Baltic Wine & Spirits JAV Sidabro m.
Irony Pinot Noir Monterey County 2006 Bennet distributors JAV Sidabro m.
Robert Mondavi Napa Valley Cabernet Sauvignon 2007 Liviko JAV Sidabro m..
Fairview Pinotage 2008 Liviko PAR Sidabro m.
Chateau Fongaban Puisseguin Saint Emilion AOC 2005 Vyno klubas Prancūzija Sidabro m..
Chateau Lamothe Vincent Heritage Rouge Bordeaux AOC 2007 Baltic Wine & Spirits Prancūzija Sidabro m.
Chateau Picoron Cotes De Castillion AOC 2005 Eugesta Prancūzija Sidabro m.
Gerarg Bertrand Reserve Speciale Syrah Vin de Pays D’OC  2007 Eugesta Prancūzija Sidabro m.
Gerard Bertrand L’Hospitalitas AOC 2004 Eugesta Prancūzija Sidabro m.
Robert Skalli Vin de Corse AOC 2007 Bennet distributors Prancūzija Sidabro m.
Thomas Barton Réserve Médoc AOC 2005 Prike Prancūzija Sidabro m.
Dao Sul Astrolabium Reserva  Dao DOC 2005 Vyno klubas Portugalija Sidabro m..

Putojantys, sidabro medalių laimėtojai

Pavadinimas platintojas Šalis A->Z
Cava Sumarroca Gran Brut Allier, Cava DO Vyno centras Ispanija
Pares Balta Cava Brut Cava DO Vyno klubas Ispanija
Piper-Heidsieck Vintage Champagne AOC blanc 2000 Mineraliniai vandenys Prancūzija

NATŪRALIAI SALDŪS, sidabro medalių laimėtojai

Pavadinimas platintojas Šalis A->Z
Trivento Natural Dulce Blanco NV Baltic Wine & Spirits Argentina
Brown Brothers Late Harvested Muscat 2008 Prike Australija
Prunoto Moscato d’ Asti DOC 2009 Mineraliniai vandenys Italija
Domaine de Guillaman Gros Manseng VdP Cotes du Gascogne 2007 Bacchus Prancūzija
Tokaji Muskotály semi sweet 2009 Mediato Vengrija
Blue Nun Winemakers Passion Riesling  2007 Mediato Vokietija
Herxheimer Himmelreich Riesling Auslese 2006 Bacchus Vokietija
Obervolkacher Landsknecht Bacchus Kabinett 2008 Bacchus Vokietija

ROŽINIAI, sidabro medalių laimėtojai

Pavadinimas platintojas Šalis A->Z
Masciarelli Rosado delle Colline Teatine IGT 2008 Vyno klubas Italija

BALTIEJI, bronzos medalių laimėtojai

Pavadinimas platintojas Šalis A->Z
Trivento Tribu Chardonnay 2009 Baltic Wine & Spirits Argentina
Hardys Stamp Chardonnay Semillion  2008 Liviko Australija
Hardys VR Chardonnay 2009 Liviko Australija
Yellow Tail Chardonnay 2008 Sanitex Australija
Zillinger Gruner Veltliner Weinviertel DAC 2007 Vyno centras Austrija
Canepa Finisimo Gran Reserva Sauvignon Blanc 2008 Baltic Wine & Spirits Čilė
Canepa Reserva Pinot Grigio 2008 Baltic Wine & Spirits Čilė
Undurraga TH Sauvignon Blanc 2007 Mediato Čilė
Chivite Baluarte Verdejo Rueda DO 2008 Bennet distributors Ispanija
Marques de Caceres Antea Rioja DOCa 2008 Liviko Ispanija
Marques de Riscal Rueda Blanco Ruedo DO 2009 Baltic Wine & Spirits Ispanija
Torres Atrium Chardonnay Penedes DO 2008 Bennet distributors Ispanija
Fontanafredda Gavi DOCG del Comune di Gavi 2007 Eugesta Italija
Podere Castorani Piccio Viognier IGT 2008 Baltic Wine & Spirits Italija
Ruffino La Solatia Pinot Grigio IGT 2008 Baltic Wine & Spirits Italija
Robert Mondavi Woodbridge Chardonnay 2007 Liviko JAV
Kim Crawford Pinot Gris Marlborough  2007 Mineraliniai vandenys Naujoji Zelandija
Fairview Sauvignon Blanc 2008 Liviko PAR
Barton & Guestier Reserve Sauvignon Blanc 2007 Prike Prancūzija
Gerard Bertrand Reserve Speciale Viogner Vin de Pays D’OC  2008 Eugesta Prancūzija
Les Ombrelles Saint-Veran AOC 2007 La Cave Prancūzija
Louis Jadot Chablis AOC 2008 Liviko Prancūzija
Maby Prestige Cuvee Lirac AOC 2007 Vyno klubas Prancūzija
Olivier Leflaive Mont Palais Rully Premier Cru AOC 2007 Mineraliniai vandenys Prancūzija
Robert Skalli Chardonnay Reserve VDP D’OC 2007 Bennet distributors Prancūzija
Robert Skalli Chardonnay Reserve VDP D’OC 2007 Bennet distributors Prancūzija
Esporao Reserva Branco Alentejo DOC 2008 Mediato Portugalija
Quinta de Gomariz Vinho Verde White  2009 Bacchus Portugalija
Thungersheimer Scharlachberg Silvaner Kabinett trocken QmP 2007 Bacchus Vokietija

RAUDONIEJI, bronzos medalių laimėtojai

Pavadinimas Platintojas Šalis A->Z
Las Moras Malbec Reserve 2007 Bennet distributors Argentina
Trivento Tribu Malbec 2009 Baltic Wine & Spirits Argentina
Trivento Reserva Syrah 2008 Baltic Wine & Spirits Argentina
Trivento Amado Sur 2007 Baltic Wine & Spirits Argentina
Canepa Reserva Sangiovese Carmenere 2008 Baltic Wine & Spirits Čilė
Yali Reserve Shiraz 2008 Sanitex Čilė
Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon 2007 Bennet distributors Čilė
Undurraga Sibaris Cabernet Sauvignon Reserva Especial 2007 Mediato Čilė
Casa de la Ermita Carracol Serrano Jumilla DO 2008 Mineraliniai vandenys Ispanija
Castillo de Jumilla Monastrell Jumilla DO 2008 Vyno centras Ispanija
Marques de Caceres MC Rioja DOCa  2006 Liviko Ispanija
Marques de Riscal 1860 Riscal Tempranillo Rioja DOCa 2007 Baltic Wine & Spirits Ispanija
Barone Ricasoli Chianti DOCG 2008 Eugesta Italija
Bonacchi Chianti Riserva DOCG  2004 Mediato Italija
Conti Neri Ripasso della Valpolicella 2007 La Cave Italija
Doppio Passo Primitivo Salento IGT 2008 Mineraliniai vandenys Italija
Masi Campofiorin IGT 2006 Liviko Italija
Podere Castorani Majolica Montepulciano d’ Abruzzo DOC 2008 Baltic Wine & Spirits Italija
Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico DOCG 2006 Baltic Wine & Spirits Italija
Tommasi Ripasso Valpolicella Classico DOC 2008 Baltic Wine & Spirits Italija
Tommasi Le Prunee Merlot IGT 2008 Baltic Wine & Spirits Italija
Stimson Estate Cellars Cabernet Sauvignon 2007 Baltic Wine & Spirits JAV
Kaya Pinotage-Shiraz 2007 Mediato PAR
Barton & Guestier Reserve Cabernet Sauvignon 2007 Prike Prancūzija
Barton & Guestier Châteauneuf-du-Pape AOC 2007 Prike Prancūzija
Chateau Sainte Barbe Merlot Bordeaux AOC 2005 Bacchus Prancūzija
Maby La Fermade Lirac AOC 2007 Vyno klubas Prancūzija
Thomas Barton Réserve Saint-Emilion AOC 2005 Prike Prancūzija

Natūraliai saldūs, bronzos medalių laimėtojai

Pavadinimas Platintojas Šalis A->Z
F.Engel Gewurztraminer Reserve Alsace AC 2007 Bennet distributors Prancūzija
Valckenberg Madonna Spatlese 2007 Liviko Vokietija

Putojantys, bronzos medalių laimėtojai

Pavadinimas Platintojas Šalis A->Z
Cava Castillo Perelada Semi Seco Cava DO Mediato Ispanija
Varachin Prosecco di Valdobbiadene DOC Spumante Extra Dry Mediato Italija
Alita Klasikinis baltas Alita Lietuva
Alita Klasikinis raudonas Alita Lietuva

Rožiniai, bronzos medalių laimėtojai

Pavadinimas Platintojas Šalis A->Z
Enate Cabernet Sauvignon Rosado Somontano DO Mineraliniai vandenys Ispanija
Rosado de Lagrima Vega del Castillo Navarra  DO Vyno klubas Ispanija

Paimta iš http://www.vynozurnalas.lt/

fb-share-icon

2 komentarai apie “2010 m. Lietuvos vyno čempionato nugalėtojai

  1. Good fill someone in on and this enter helped me alot in my college assignement. Say thank you you seeking your information.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.