Britų muzikinės scenos „stuburu“ vadinama daininkė ESKA išskirtinį pasirodymą dovanos „Tamstoje“

Gyvos muzikos mylėtojų pamėgtas unikalių užsienio atlikėjų ir grupių koncertų ciklas „Tamsta Woldwide“ Vilniaus klube „Tamsta“ kviečia į dar vieną išskirtinį renginį. Šįsyk į sostinės sceną lips vokalistė, muzikos autorė ir prodiuserė ESKA. Gimusi Zimbabvėje, tačiau Londone augusi ir čia pasiekusi muzikinio pripažinimo atlikėja nustebins turtingu balsu ir unikaliu skambesiu.

Su ESKA, kurios tikrasis vardas Eska Mtungwazi, klausytojai „Tamstoje“ susitikti galės balandžio 17 dieną. Ši dainininkė turi sukaupusi didžiulę sceninę patirtį, ji yra dirbusi su tokiais atlikėjais kaip Bobby McFerrinas, Grace Jones, britų duetas „Zero 7“ ir grupė „The Cinematic Orchestra“. ESKA balsą galima išgirsti net trijuose albumuose, nominuotuose prestižiniems muzikiniams „Mercury“ apdovanojimams. Vilniuje viešėsiančios virtuoziškos vokalistės dainavimą, patys to nenumanydami, girdėjo milijonai muzikos mylėtojų, tačiau tik dabar ESKA, kuri anksčiau buvo ne tik aranžuotoja ir kompozitorė, bet ir 150 žmonių choro vadovė, ėmėsi solistės karjeros.

Netrukus muzikos parduotuvių lentynas turėtų pasiekti ir debiutinis ESKA albumas „Gatekeeper“, kuriame klausytojai išgirs savito skambesio modernias folkloro interpretacijas su psichodelinės, džiazo ir chorinės muzikos prieskoniu. Tačiau kaip teigia pati atlikėja, iš jos nereikėtų tikėtis tradicinio garso, o ir folkloras nebus panašus į tokį, kokį visi pratę girdėti – liaudies dainas. ESKA kruopščiai atsirenka motyvus savo kurtiems kūriniams, kurie stebina savo vientisumu, švelniais perėjimais ir idealia harmonija. Dainavimą vokalistė darniai sluoksniuoja su akompanimentu, kurdama iki šiol negirdėtus, intriguojančius sąskambius.

„Britų muzikinės scenos „stuburas“ – ESKA – pasirodė iš šešėlio, kad galėtų užimti pagrindinę vietą scenoje“, – rašė žurnalas „i-D“. „Jos pasirodymai nuostabūs, prašmatnūs ir pripildyti emocijų. Jai dainuojant klausytojams taip daug kartų gniaužė kvapą, jog pasirodė, kad visa programa verta tik pagyrų, džiaugiamės galėję ją išgirsti“, – apie ESKA pasirodymą Londone rašė Putmeonit.com apžvalgininkai.

Koncerto dieną, balandžio 17-ąją, klube „Tamsta“ prieš ESKA pasirodymą vyks ir speciali meistriškumo pamoka. Jos metu viešnia visiems norintiems, tiek patyrusiems muzikantams, tiek mėgėjams pasakos apie balso valdymo subtilybes. Atėjusieji turės progą ne tik išgirsti talentingosios ESKA balsą, bet ir galės užduoti rūpimus muzikinius klausimus. Nepraleiskite progos savo ausimis išgirsti pasauliniu mastu vertinamą unikalaus balso savininkę ir pasisemti iš jos vokalo ugdymo žinių.

Registruotis galima el.paštu club@tamsta.com, būtina įrašyti kontaktinį telefono numerį!
Paskubėkit, meistriškumo pamokoje galės dalyvauti ne daugiau 20 dalyvių.

Daugiau informacijos: www.tamstaclub.lt

ESKA gyvai atlieka kūrinį „English Skyes“:

httpv://youtu.be/r-PxkcsuxqA

fb-share-icon

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.