Miranda Lee Richards – „Light Of X” [2009].

Mano pirmadienio muzika, tikiuos taps jūsų antradienio muzika. Jau senokai vienai albumą sukau nuo ryto iki vakaro, tačiau kai ausis paliečia nepriekaištinga harmonija, melodingumas ir dieviškai švelnus balsas, dažnai nelieka nieko kito, kaip tik paleisti jėgas atostogų, susileisti kėdėje ir mėgautis, lyg blyneliai su aviečių uogienę patys skristų tau į burną, o tu sėdėtum ne tarp betoninių sienų, o kažkur gamtoje, kur garsai tave pasiekia įveikdami vakarėjančio šalto vėjo gūsius.

Miranda Lee Richards gyvenime ir šeimoje būta nemažai rock&roll (vien balso paskolinimas „Brian Jonestown Massacre” ką sako!), hipių ir psichodelikos, tačiau muzikoje tai persiduoda tik švelniausiomis formomis – „Door’siškais” vargonėliais (ar ne?) „Last Days Of Summer” eigoje, atsitiktiniais elektrinės gitaros patąsymais ir vokalinėmis nuorodomis į Jonni Mitchell laikus. Unikalu jos kūryboje tai, kad nepanašu, jog jos hipnotizuojančiai švelnų balsą būtų palietę šou pasaulio žalingi palydovai, o visa  tai apvilkta tokiomis šiuolaikinėmis aranžuotėmis, kokiomis garsėja dažnas moterų muzikančių prodiuseris – Jon Brion (su juo, beje, Miranda Lee Richards teko dirbti debiutinio albumo įrašų metu).

httpv://www.youtube.com/watch?v=uppS-GCLm70

httpv://www.youtube.com/watch?v=twbhVdCq7qc

Galiausiai išgirdus kelis country akordus, grožį trumpam persmelkia liūdesys – kažkada, kai dar buvo visai jauna mergaitė, panašiai mane žavėjo Jewel. Bet, ko norėt, jaunatviškas tyrumas išsisklaido ir reikia jį gaudyti, kol dar yra – pavadinkim tai mano pasiteisinimu, kodėl šios plokštelės apžvalga  G. pasirodo likus dviems savaitėms iki oficialaus debiuto.

Myspace | Parsisiųsti perklausai | Nusipirkti

Visos nuorodos į dainas/ albumus yra skirtos susipažinimui. Jeigu jums patinka tai, ką išgirdote, nusipirkite albumą – padėkokite muzikantui. Jeigu esate muzikantas (arba jo atstovas), kurio kūrinys čia skelbiamas ir norite, kad nuoroda būtų pašalinta – praneškite mums.

All links to mp3s/albums on this site are for sampling purposes only. If you represent an artist featured on this site and would like a link removed, contact us.

fb-share-icon

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.