Ko dar nemačiau, bet būtų smalsu pamatyti.

Metų pabaiga nežada daug premjerų, tačiau švenčių metu, gerai pavalgius ir pasnūduriavus, o gal prieš tai ar po, norėsis pažiūrėti gero kino. Ką rodo?

mongol.jpg

Jei žinote, kur gauti, pirmiausia rekomenduoju naują (ne patį naujausią, bet naujesnis, manau, dar tik kelyje į juostą) Sergejaus Bodrovo (kuris kūrė „Seseris“, „Šizą“ ir daug kitų gerų filmų) kūrinį „Mongolas“. Filmas apie Čingis Chaną ir jo žygdarbius, apie tai, kas jis buvo prieš tapdamas didžiu užkariautojumi. Manau, gali būti įdomu. Sako, panašus į „Narsiąją širdį“, o per ją atsimenu, viena kita ašarėlė nuriedėjo [trailer‘is].

Kitas filmas – „The Killing of John Lennon“ (rež. Andrew Piddington), kuris, kaip nesunku suprast, sukurtas Mark‘o Chapman‘o žmogžudystės analizei, plačiau galite rasti čia.

Dar visai norėčiau pažiūrėti tokią ispanų dramą / trilerį „El Orfanato“ (The Orphanage), kurią kūrė Juan Antonio Bayona. Apie režisierių išsamiau papasakoti daug negaliu (iki šiol jis yra sukūręs kelis filmus ispanų kalba ir jie didesnio populiarumo Europoje nesulaukė), bet panašu, kad jam pavyko susukti neblogą ir nenuspėjamą filmą labiausiai apie tai, kaip mus, tiksliau – vieną moterį, kuri stengiasi būti gera mama, pasiveja praeities įvykiai (plačiau čia).

Šiek tiek panašus, tik kiek švelnesnis, manau yra Woody Allen‘o filmas „Cassandra‘s Dream“. Na, šis režisierius jau turi mano simpatijų ir tikrai beveik nedrįstu manyti, kad bus lėkštas, tuščias ar dar kaip kitaip blogas filmas. Sprendžiant iš visko, anaiptol – žadi būti įdomi (nors ir negeriausias režisieriaus darbas) pasaka (?!), kurioje vaidins tikrai neblogiausi aktoriai. Na, bet su šiuo filmu matysiuos jau po švenčių (plačiau čia).

Na ir dar vienas iš tų „lengvesnių“, kuriuos būtų smalsu pamatyti – „Charlie Wilson‘s War“ (rež. Mike Nichols). Filmas, paremtas tikra istorija apie amerikietį kongresmeną Čarlį Vilsoną, kuris buvo įsipainiojęs į keletą intrigų – meilė, karas Afganistane ir kitokie politikos užkaboriai. Filmas, kuriame taip pat vaidina geri aktoriai (daugiau info).

fb-share-icon

Vienas komentaras apie “Ko dar nemačiau, bet būtų smalsu pamatyti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.